DataPolarna i Skellefteå AB

Nya framgångar för GPS Timber

GPS Timber är vårt och Cartesias gemensamma system för effektivare logistik på timmerplanen. GPS Timber utvecklas av DataPolarna, medan Cartesia sköter marknadsföringen. Systemet bygger på GPS-teknik och håller med hjälp av kommunikation mellan central och truckar reda på vad som finns lagrat var, var truckarna/fordonen befinner sig och vilka aktiveter som utförs.

Lennart Landström, försäljningsansvarig för GPS Timber är mycket nöjd med de senaste leveranserna:

- Vi håller för fullt på med att införa systemen hos såväl Siljan Timber som Blyberg Timber. I april kommer de att driftsättas fullt ut. Vi är mycket glada att vi efter en lång tids bearbetning och diskussioner äntligen får leverera GPS Timber till dessa intressanta kunder. De kommer garanterat att ha mycket nytta av vårt logistiksystem i framtiden.

Lennart berättar även att han i dagarna även gjort klart med ytterligare en intressant kund, nämligen Södra Cell i Mönsterås.

- De planerar en ordentlig utökning av produktionen och vårt system kommer nu in som ett viktigt led i detta arbete. Anläggningen är ju ett kombinat av pappersbruk och sågverk som körs parallellt. På sikt finns det med andra ord möjlighet att synka logistikarbetet på båda anläggningarna med varandra, med hjälp av GPS Timber. Men tillsvidare gäller vår leverans enbart pappersbruket.

I mitten av mars kommer det återkommande GPS Timber Konventet att ske och i år hålls det på Älvkarleö Herrgård den 14-15 mars. Och denna gång har vi ett intressant studiebesök hos Stora Enso Pulp, Skutskär. Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till detta. Skicka bara ett mail till: lennart.landstrom@cartesia.se

Nyheter

2020-06-15

2020-04-15

2019-10-25

2019-07-04

2019-03-22

2015-11-18

2013-11-01

2013-08-12


Introduktion till DataPolarna

DataPolarna är ett konsultföretag som är inriktade på att utveckla effektiva, kundanpassade och innovativa mjukvarulösningar samt utbildning och projektledning.

Vår styrka ligger främst i att vi har en lång och bred erfarenhet av att analysera behov, utveckla och genomföra såväl stora som små projekt i nära samarbete med kunden.

Läs mer »

Prenumerera på vårt nyhetsbrev