DataPolarna i Skellefteå AB

Erik – nöjd pilot på SISS

Erik Åström är tillsammans med sin bror ägare av det intressanta företaget Heatwood i Forsa, strax utanför Hudiksvall. Han är ansvarig för planering och logistik vid företaget. Han har dessutom en bakgrund från systemsidan. Ingen kan väl passa bättre än han att fungera som ”pilot” i utvecklingen av SISS.

Erik Åström är tillsammans med sin bror ägare av det intressanta företaget Heatwood i Forsa, strax utanför Hudiksvall. Han är ansvarig för planering och logistik vid företaget. Han har dessutom en bakgrund från systemsidan. Ingen kan väl passa bättre än han att fungera som ”pilot” i utvecklingen av SISS.

Hans företag har under det senaste året ingått som ett av totalt tio företag i vårt gemensamma projekt att utveckla SISS till ett branschledande system för sågverk och hyvlerier.

- Vi var precis i den situationen att vi letade efter ett nytt heltäckande system för vår verksamhet och när DataPolarna kontaktade oss kändes det helt rätt att gå med i projektet. Vi har ju en relativt liten verksamhet, men är trots detta i stort behov av en massa av funktionerna som finns i SISS. Det känns som ett win-win-projekt, där jag med min bakgrund förhoppningsvis har kunnat tillföra en del för att utveckla systemet till att bli bättre, säger Erik.

Synpunkter leder till förbättringar

Erik tycker om det här sättet med agil utveckling, där han kan komma med synpunkter och tankar som kan förbättra slutprodukten. Och han uppskattar verkligen att man tar till sig synpunkterna på ett mycket bra sätt på DataPolarna. Under projekttiden har man stegvis kunnat testa av olika funktioner och kommit fram med förbättringar tillsammans.

- Från och med nyår kör vi ”piloten” fullt ut, dvs nyttjar hela systemet och det verkar fungera riktigt bra. Vi har kunnat släppa en del alternativa lösningar helt som vi haft sedan tidigare och lagt över allt till SISS på ett enkelt sätt och jag ser redan massor med fördelar med det nya systemet som kommer att förenkla vår vardag, menar Erik.

Löser verklighetsnära problem tillsammans

Fördelen för företagen som är med i projektet är att de får ta del av varandras synpunkter. Det har kommit fram många synpunkter som man inte själv tänkt på, men som någon av de andra företagen upplevt problem med. Alla dessa lösningar får man nu ”på köpet”.

- Till sist måste jag berömma systemutvecklarna på DataPolarna. Jag tycker att de har hunnit med otroligt mycket under det år jag varit med. Dessutom hade de ju jobbat en del med systemet innan jag kom i in i projektet. Det ska bli himla kul att få vara med tills man rullar ut det här fullt ut, avslutar en nöjd Erik Åström.

Nyheter

2022-06-20

2022-04-13

2021-06-30

2020-09-10

2020-06-15

2020-04-15

2019-10-25

2019-07-04

2019-03-22

2015-11-18

2013-11-01

2013-08-12


Introduktion till DataPolarna

DataPolarna är ett konsultföretag som är inriktade på att utveckla effektiva, kundanpassade och innovativa mjukvarulösningar samt utbildning och projektledning.

Vår styrka ligger främst i att vi har en lång och bred erfarenhet av att analysera behov, utveckla och genomföra såväl stora som små projekt i nära samarbete med kunden.

Läs mer »

Prenumerera på vårt nyhetsbrev