DataPolarna i Skellefteå AB

Välkommen till DataPolarna

DataPolarna LogotypVår logotyp symboliserar dialog, mervärde och spetskompetens. Saker som våra kunder kräver av oss men även det vi kräver av dem. DataPolarna har jobbat med programutveckling sedan 1995 och har nu erfarenheter från en 25 år lång resa med oss när vi går in i ett projekt.

Inriktningen är fortfarande att vara ett naturligt förstaval för produktionsnära lösningar. Det vi tycker är mest intressant är när vi får vara med hela vägen och tillsammans med kunden, i en kreativ process, designa de lösningar som vi sedan implementerar och driftsätter.

I framtiden kommer vi att bygga vidare på våra produkter inom produktion, logistik och planering samtidigt som vi också fortsätter att utvecklas tillsammans med våra kunder och samarbetspartners.

Välkommen med på en spännande och utmanande resa till framtiden tillsammans med oss.

Anders Marklund, VD              

Förvärvet stärker TimberTec som marknadsledande ERP-leverantör i Europa och är ett viktigt steg mot TimberTecs uttalade ambition att bli branschledande globalt.


Läs mer »

I mitten av maj styrde vi för nionde gången kosan till den stora branschmässan LIGNA i Hannover. Vi deltar där för att vi tycker att det är en allt viktigare marknadsföringskanal för vår breda produktportfölj för sågverken.


Läs mer »

Det har nu gått några år sedan vi genomförde de populära och välbesökta SAWTEC-dagarna senast. Det var 2018, men pga av pandemin har vi tvingats skjuta upp. Men nu är det dags igen.


Läs mer »

I slutet av november arrangerade vi våra återkommande SawInfo-dagar här i Skellefteå. Den här gången kunde vi räkna in hela 40 intresserade branschmänniskor bland deltagarna.


Läs mer »

I slutet av november, närmare bestämt 29-30 november, är det dags igen för våra populära SawInfo-dagar i Skellefteå igen. Förra gången kom över 30-tal deltagare från ett 20-tal olika branschföretag. Under två dagar träffades och diskuterade de kring våra framgångsrika SawInfo-produkter.


Läs mer »

Trä & Teknikmässan påstås ju vara Nordens ledande mötesplats för framtidens träindustri och detta år var 72% av de svenska sågverken representerade. DataPolarna deltog som vanligt som en del av SawTechs monter och kan ju bara hålla med. Här fick vi äntligen, efter pandemiåren, ett utmärkt tillfälle att möta kunder och prospekts öga mot öga igen.


Läs mer »


Introduktion till DataPolarna

DataPolarna är ett konsultföretag som är inriktade på att utveckla effektiva, kundanpassade och innovativa mjukvarulösningar samt utbildning och projektledning.

Vår styrka ligger främst i att vi har en lång och bred erfarenhet av att analysera behov, utveckla och genomföra såväl stora som små projekt i nära samarbete med kunden.

Läs mer »

Prenumerera på vårt nyhetsbrev