DataPolarna i Skellefteå AB

Dra nytta av vår egen webbguru

Erik Berg heter en av våra färskaste ”datapolare”. Erik, som i grunden är Skelleftebo, återvände efter en sejour inom Ericsson-koncernen både i Östersund och huvudstaden till Skellefteå.

Nu finns Erik hos oss och jobbar med webbutveckling, systemintegration och vår interna webb. Han är en viktig förstärkning för att hjälpa våra kunder med webblösningar.

Från 2007 drev Erik ett eget företag med det väldigt passande namnet Webbguru, för det är precis så vi ser på Erik. Vi på DataPolarna kom i kontakt med honom i samband med ett projekt, där han jobbade med bl a webbanpassning av vår produkt SawInfo.

Därefter fick Erik fler och fler uppdrag av oss och sedan i höst jobbar han hos oss främst med systemintegration mot webben.  Dessutom har han i kontakterna med våra kunder alltmer fått externa uppdrag för att förbättra deras webblösningar.

- Jag ser ju stora möjligheter att kunna hjälpa sågverk och andra närliggande företag att med ganska enkla medel via webben förbättra deras kommunikation och affärer med deras slutkunder.

Hittills har han förnyat och förbättrat ett antal webbsidor för både sågverk och för företag som vidareförädlar trävaror och säljer sina produkter till konsumenter.

- Idag blir det allt vanligare att de som exempelvis säljer vidareförädlat trä vill bygga upp enklare webbshopar, där kunderna enkelt kan gå in och titta på och beställa produkter via nätet.

Erik berättar bl a om webbsajten Altanbygge.nu där man enkelt kan beställa räcken, stolpar och andra tillbehör för den som vill bygga eller renovera sin befintliga altan.

- Tillsammans har vi byggt upp en webbshop, där kunderna exempelvis enkelt kan välja sitt favoriträcke, helt enligt sina speciella mått. På webben får de se hur räcket kommer att se ut, välja om man vill ha det omålat, grundmålat, målat eller tryckimpregnerat. Ett klick senare ser man exakt vad det kommer att kosta. Sedan lägger man det i kundvagnen och lite senare får man det levererat direkt hem. Smidigt och enkelt.

Enkelheten A och O

Smidigt och enkelt är också viktiga ledord för Erik i sitt jobb både för DataPolarna och för de externa kunderna.

- Jag har byggt ett eget mycket lättanvänt webbpubliceringsverktyg som exempelvis killarna på Altanbygge lätt kan använda själva när de vill lägga till någon ny produkt, göra nyhetsuppdateringar eller liknande. Jag tycker det är viktigt att man utgår från verksamheten och låter den styra hur webblösningen slutligen blir, inte tvärtom.

Känner du behov av att se över din webblösning? Eller vill du hitta smarta systemintegrationslösningar mellan exempelvis SawInfo eller andra programvaror som du använder i vardagen? Slå då en signal till Erik för ett förutsättningslöst första samtal. Du når Erik på 0910-73 40 53 (direkt) eller 0910-120 90 (växel). Mail skickar du till: erik.berg@datapolarna.se

 

Nyheter

2022-06-20

2022-04-13

2021-06-30

2020-09-10

2020-06-15

2020-04-15

2019-10-25

2019-07-04

2019-03-22

2015-11-18

2013-11-01

2013-08-12


Introduktion till DataPolarna

DataPolarna är ett konsultföretag som är inriktade på att utveckla effektiva, kundanpassade och innovativa mjukvarulösningar samt utbildning och projektledning.

Vår styrka ligger främst i att vi har en lång och bred erfarenhet av att analysera behov, utveckla och genomföra såväl stora som små projekt i nära samarbete med kunden.

Läs mer »

Prenumerera på vårt nyhetsbrev